De Korenbloem

De Korenbloem is een kleinschalig cateringbedrijf en werkt voor zowel particulieren als bedrijven in de regio Zwolle. Voor de gerechten worden biologische ingrediënten gebruikt, liefst lokaal geteeld en aangevuld met fair-trade producten. Ingrediënten met pure smaken, die de tijd en aandacht hebben gekregen om te groeien. Dat proef je uiteindelijk in de gerechten die op je bord liggen. Specialiteit is de vegetarische keuken, op verzoek ook puur plantaardig. Heel af en toe doen vis of vlees mee als smaakmaker.

Kleinschalig betekent: lunches, buffetten of high tea voor minimaal 10 tot maximaal 30 personen. Diners zijn er vanaf 8 personen tot maximaal 15.

Ria Marteijn, catering de Korenbloem:

“Voeding, met name groenten en fruit, loopt als een groene draad door mijn leven. Als tuindersdochter ben ik er letterlijk tussen groot geworden. Mijn vader kweekte groenten in de volle grond en deed dat op een kleinschalige manier. ’s Ochtends vroeg geoogst, dan naar de veiling en ‘s middags lagen de producten al bij de groenteboer. De geur van vers geoogste worteltjes of prei. De aardbeien en meloenen in de zomer en appels in het najaar. Geuren die mij nu nog steeds terugbrengen naar de tuinderij waar het allemaal begon. Vanaf mijn 16e ben ik me steeds meer gaan verdiepen in voeding. Ik heb veel vegetarische gerechten uitgeprobeerd en dat heeft er ook voor gezorgd dat ik groenten erg ben gaan waarderen. Groenten zijn voor de Korenbloem de basis van de gerechten. Ze hebben zoveel te bieden aan smaken, kleuren en mogelijkheden, voor mij verdienen ze de hoofdrol.”

Kookopleiding Natuurvoedingskeuken aan de Groene Kookacademie. “Enkele jaren geleden heb ik de basis kookopleiding ‘De Natuurkeuken’ gevolgd bij de Groene Kookacademie. Dit is een opleiding op het gebied van biologisch en vegetarisch koken (www.groenekookacademie.nl). Deze opleiding heeft mij laten ervaren dat de vegetarische keuken heel veel keus biedt. En ik heb daar mijn smaakgevoel goed kunnen ontwikkelen.”

Biologisch natuurlijk!

“Aandacht voor de wereld, dichtbij huis of verder weg. Dat vind ik belangrijk. Daarom maakt de Korenbloem gebruik van biologische producten, streekproducten en fair-trade producten. Ook thuis gebruik ik veel biologische producten. Voor de smaak èn voor het milieu: geen gif of kunstmeststoffen, meer biodiversiteit. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat producten uit de buurt komen. Dat komt de versheid ten goede, net als vroeger bij mij thuis. Maar het is ook van belang voor een beter klimaat. Ook respect voor mensen is een belangrijk aspect, bijvoorbeeld producten met een fair-trade kenmerk.”